Instruktioner och support för mail

Broadview AB heter företaget som driftar er nya mailtjänst. De har sitt säte i Kramfors och sköter all support gällandes mail.

Om ni följt instruktionerna nedan men inte kommer åt er mail, eller om ni behöver hjälp att ställa in mailservrarna i ert mailprogram, ring Broadview så hjälper dem er!

Hemsida: https://broadview.se/
Telefon: 0612 70 18 05

OBS OBS OBS: Webmailen fungerar direkt idag och mail på klienter så som dator/mobil/surfplatta fungerar direkt idag om ni ställt in de nya inställningarna. Synkningen av data görs fortfarande, så om ni saknar mail/mappar så kan det bero på att de inte hunnits synka över ännu. Alla mail och mappar kommer att komma tillbaka inom 2/3 dagar. Om någon har försökt skicka ett mail till er adress sedan i Söndags (2021-01-31) så kan det mailet även tillslut komma fram, men det finns inga garantier på det. Sändaren kommer ha fått ett mail tillbaka som säger att den inte har gått fram om fallet är så.

Kom igång med mailen

Följ dessa instruktioner för att få tillgång till er mail på den nya platformen.

  1. Surfa till: https://bytlösenord.nu/
  2. Följ instruktionerna i de 2 bifogade bilderna nedan
  3. Logga in på webmailen med din e-postadress och ditt nya lösenord på: https://webmail.broadview.se

Nya serverinställningar

Inställningar för SMTP (utgående mail)

Värdnamnsmtp.broadview.se
Port587 (SSL/TLS)
AnvändarnamnDin e-postadress
LösenordDitt e-postlösenord

Inställningar för IMAP4 (inkommande mail – rekommenderade inställningar)

Värdnamnmail.broadview.se
Port143 (SSL/TLS)
AnvändarnamnDin e-postadress
LösenordDitt e-postlösenord

Om ni följt instruktionerna men inte kommer åt er mail, eller om ni behöver hjälp att ställa in mailservrarna i ert mailprogram, ring Broadview så hjälper dem er!

Telefon: 0612 70 18 05

E-post strul

Angående mailen @stocke.se @strom.se@stromback.se

Vi vill meddela att vi jobbar hårt med migreringen av era mailadresser.
 

Tyvärr kommer Halebop att stänga driften av mailen innan vi hunnit migrera över allt. Detta innebär att efter den 31 Januari 2021, kommer det inte gå att skicka/ta emot mail på adresser med domänen: stocke.se, strom.se, stromback.se.

 

Den nya miljön för era mailadresser är klar och vi väntar bara på att vi får ut all konto-information från Halebop för att slutföra migreringen.

 

Tisdag morgon nästa vecka har vi bokat möte med berörda parter för att få över mailen.
Vi beklagar avbrotten som kommer, men vill tydliggöra att vi gör allt vi kan för att få över mailen så snabbt som möjligt.
 

Har ni frågor, tveka inte att maila: support@netero.se eller ring 090 – 813 37

Ny internetleverantör och support!

Hej medlemmar i Stöcke IT!
Här kommer en presentation och information angående er nya internetleverantör.
Det känns personligen väldigt roligt att få chansen att drifta ett byanät som Stöcke IT’s. Som uppvuxen i byn har jag en väldigt nära koppling till nätet och samhället med omnejd. Jag känner ett enormt driv att nyttja mina kunskaper till allra högsta grad för att drifta och utveckla ert nät till sin fullaste potential.
Netero AB kommer att bli er nya internetleverantör och servicepartner. Netero kommer att drifta, hålla i supporten och även sköta service av nätet vid felande fiberkonverter eller fel som uppstår i nätet.
Kontaktuppgifter
Hemsida: https://netero.se | Öppet 24/7
E-Post: support@netero.se | Öppet 24/7
Telefon: 090 – 813 37 | Öppet vardagar 09-16
Skiftet av internetleverantör skedde: Måndagen 2021-01-18 mellan klockan: ~19:00 – 00:00
Om ni har några som helst funderingar, tveka inte att skriva en kommentar/skicka ett DM/maila på emil@netero.se

Torsdagscafé i Visionshuset

Kom förbi, fika, umgås och träffa andra daglediga. Öppet 8.30–12.00

PROGRAM FÖR VÅREN
29/3 Sångstund, kl 10.00

12/4 Babymassage, kl 9.00–10.00
– lär dig massera din baby.
Ledare: Laila Israelsson, Svenska kyrkan, utbildad inom babymassage. Begränsat antal platser, intresseanmälan senast 9/4 via e-post till anna.johansson@studieframjandet.se

19/4 Odlingsdag, kl 9.00–11.00
Välkommen till en dag i odlingens tecken!
Fröbyte, sådd, filmvisning, tips och annat kul. Ta med dig egna krukor och frön. Vi tillhandahåller jord. Fröbytet: Du skänker de fröer du vill bli av med. Paketera några frön i varje förpackning. Skriv på förpackningen vad växten heter och om den har några speciella odlingsråd. Vi lägger alla fröförpackningar på ett bord och sedan byter du dina frön mot andra spännande sorter.

26/4 Barn-HLR, kl 9.00–11.00
– första hjälpen för barn
Lär dig grunderna i hjärt- och lungräddning för barn. Teori och praktiska övningar på övningsdockor. Ledare: Anna Jonsson, instruktör barn-HLR och sjuksköterska på IVA och Susanna Edlund sjuksköterska på IVA. Begränsat antal platser, intresseanmälan senast 23/4 via e-post till anna.johansson@studieframjandet.se

3/5 Sångstund, kl 10.00

Yoga i Stöcke

Välkommen till en säsong av yoga och yoga-baserad träning. Det är nu två veckor sedan yogasäsongen i Stöcke startade, intresset har varit stort och passen uppskattade! Med 11 tillfällen kvar från torsdag 22/3 till 31/5 finns ett fåtal platser kvar.

Under säsongen får deltagare chans att med hjälp av yoga träna upp styrka och mobilitet utifrån egna förutsättningar.

• DAGAR & TIDER
Torsdagar kl 18.30-19.30

• PLATS
Visionshuset (f d Missionshuset) I Stöcke

• INSTRUKTÖRER
Mark Thomas (bl a Iksu, Legendary, internationellt)
Sam Pourazar (Umeå Spa)
James Lauer (Boxen Umeå).

• SÄSONGSKORT
Från 22/3 – 1 000
Från 29/3 – 900kr
Kortet är inte personligt utan går att dela med någon annan.

• DROP-IN
I mån av plats – 120 kr/pass
Anmälan sker då via sms inför varje pass till 073-061 51 61.

Deltagande bekräftas med betalning med namn, via swish till 123 304 7826.

Varmt välkomna – kom och ha roligt!

Ps. Yogamattor finns att tillgå. Deltagare rekommenderas att ta med egen filt.

Arvet efter Arne

Pjäsen handlar om gammelpojken Johan, som äntligen ska få ärva gården efter sin snåle och ogine far, Arne. Då dyker Johans okända bror, Bill från Amerika upp och Johan förklaras arvlös. När det ganska snart visar sig att brodern egentligen borde heta Bluffalo-Bill, så börjar Johan smida planer för att rädda sin gård och grannen Larsson mutas med ”flytande tillbehör” för att hjälpa till.

Parallellt med detta så försöker drängen Rolf slingra sig ur ett bröllopslöfte till pigan Rut och den blyge Ragnar förälskar sig i Bills ”gölfrend” Margret. Mitt i detta står Johans hustru Karin och försöker hålla ihop det hela. Frågan är ju om alla ska trassla sig ur det här med förståndet och könsidentiteten i behåll. Och hur har det hamnat en full advokat vid namn Winckelmann på gården?

Stöcketeatern
Vi är ett teater- och musikälskande gäng från Stöcke och byarna runtomkring. Vi har satt upp flertaler föreställningar genom åren. Teatergruppen tillhör Stöcke Bygdegårdsförening och allt överskott från biljettförsäljningen används till föreningens verksamhet.

Mer information och bokning hittar ni på www.stöcketeatern.se